Sesione diskutimi dhe ndërgjegjësimi me përfaqësues të komunitetit

Gjatë muajit shkurt 2022 AWEN zhvilloi sesione diskutimi dhe ndërgjegjësimi me përfaqësues të komunitetit, grupime lokale dhe gjithashtu instituticioneve lokale. Këto sessione janë realizuar në zonat: Lushnjes, Rrogozhinës, në Krutje, Bubullimë, Kolonjë, Synej Kavajë.  Sesionet e ndërgjegjësimit u realizuan në kuadër të projektit “Gender Equality is a right! Strengthen women rights activism in remote areas of Albania”. Takimet u organizuan me mbështetjen e Zyrës së Marrëdhënieve me Publikun të Ambasadës së SHBA në Tiranë si pjesë e Democracy Commission Program.

Mbrojtja e viktimave penale

AWEN gjatë 6 muajve të fundit është duke realizuar mbrojtjen e 19 viktimave të veprave penale në Gjykatat e rretheve gjyqësore. Të gjitha rastet kanë përjetuar krime të dhunës me bazë gjinore kundër tyre dhe familjareve/ëve të tyre.